logo d7m

Vereniging de Zeven Morgen

Vereniging
 
Openingstijden
 
Tarieven 2014
 
Reglement
 
 
Home
 
 
 
 
 

Sinds bijna 50 jaar ligt aan de Dreumelse Nieuwstraat een voor de regio uniek complex: het verwarmde buitenzwembad  "De Zeven Morgen". Het zwembad bestaat uit een modern peuterbad, een groter bad en een wedstrijdbad. Er zijn verschillende glijbanen en kinderspeeltoestellen.

In 1995 besloot de gemeente West Maas en Waal dat het zwembad gesloten moest worden. Het zwembad bracht teveel exploitatiekosten met zich mee om het te moderniseren. De Dreumelse bevolking verzette zich heftig tegen dit voorgenomen besluit. Er werd een comitť opgericht dat in gesprek ging met de gemeente om dit unieke buitenbad te behouden. Na gesprekken met de gemeente en na het vinden van sponsoren bleek dat het mogelijk was om het zwembad open te houden. Maar er diende heel wat werk verzet te worden. Er werd een vereniging opgericht waarvan het bestuur voor de dagelijkse gang van zaken verantwoordelijk was. Sindsdien werkt deze vereniging samen met de gemeente aan het in stand houden van dit zwembad.

Op dit moment bestaat het bestuur uit 5 leden. Leden van de vereniging zijn de abonnementshouders. Met de gemeente is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zij zorgt ook voor een deel van de financiŽn en is eindverantwoordelijk. De gemeente zorgt tevens voor het badpersoneel. De verplichtingen die de vereniging heeft zijn: het inzetten van vrijwilligers, sponsoring regelen en de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van het bad vergroten.

Een zwembad open houden is geen kleinigheid en vraagt inspanning. Inspanning die door vrijwilligers uit Dreumel wordt geleverd. U vindt op deze website een overzicht van de activiteiten en u vindt ook een aantal foto's die een indruk geven van het bad en van de werkzaamheden van de laatste jaren. U ziet een zwembad waarin veel verbeteringen zijn aangebracht, zie bijvoorbeeld de unieke glijbaan, die in 1998 gekomen is. De laatste jaren hebben we het peuterbad vergroot en de algemene aankleding van het zwembad verbeterd. Er zijn schommels, een wipwap en een draaimolen voor de kleinste bezoekers. In het water zijn diverse waterspuitfiguren gekomen. Voor de kleinste kinderen is er speelmateriaal in het water aanwezig, zoals kleine duwauto's en drijvende blokken en een glijbaantje. Er worden veel extra activiteiten geregeld. Maar het belangrijkste dat u er kunt doen is veilig en schoon zwemmen. Kortom:een uniek complex voor de buitenzwemmer.