Zorg
voor 
elkaar

Rode Kruis

Afdeling Dreumel-Wamel

Werkgebied Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, 
Wamel en Dreumel

Zorg
voor 
elkaar

      

 Nieuws

 

Voorpagina    

 Mantelzorg  

 Nieuws    

Welfare 

Archief   

  
Algemene Ledenvergadering afdeling Dreumel-Wamel

Op woensdag 15 april, aanvang 20.00 uur is in Kulturhus D'n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat, Boven Leeuwen, de Algemene Ledenvergadering  van de afdeling Dreumel-Wamel. Alle leden van de afdeling zijn hier van harte welkom. 
Klik hier voor de agenda.

Creativiteitsmarkt in De Hey-Acker Beneden Leeuwen

Op zondag 11 november van 14.00 tot 17.00 uur is in verzorgingshuis De Hey-Acker, Rozenstraat 34, Beneden Leeuwen de jaarlijkse Creativiteitsmarkt van Rode Kruis Welfare en de Vrienden van de Hey-Acker. Een dynamische en aantrekkelijke mix van creatieve activiteiten, een markt van creativiteitsartikelen, een nostalgische bazaar en gezellige muziek. Toegang gratis.

De nieuwe formule met de meer eigentijdse naam Creativiteitsmarkt blijkt aan te slaan. Dit jaar zijn er weer meer kunstenaars en die hun werk tentoonstellen en vertellen over hun werk. Daarnaast is het aanbod ook breder geworden door verzamelaars van o.a. kerststallen en religieuze voorwerpen. Centraal staat dit jaar Frankrijk met o.a. Parijse stalletjes en een accordeonist die de sfeer van Montmartre in de gangen van de Hey-Acker oproepen.

Een speciaal woord van dank voor de Leeuwense winkeliers is hier op zijn plaats. Ook dit jaar laten ze niet verstek gaan waardoor er weer honderden prijzen en prijsjes voor de tombola en loterij zijn. Meer...

Nellie, met een wel erg jonge vrijwilliger, in actie bij de prijsuitreiking op de loterij van de Creativiteitsmarkt 2006

Rode Kruis Wamel-Dreumel, 5 november 2007  
       

Bazaar Rode Kruis Welfare en Vrienden van Henricus in Wamel

Rode Kruis Welfare en De vrienden van Henricus houden op zondagmiddag 28 oktober 2007 van 14.00 tot 16.00 uur een bazaar in verzorgingshuis Henricus, Dorpsstraat, Wamel.
Een echte bazaar, zoals we die kennen van vroeger. Met producten van de mensen uit het dorp, de mogelijkheid een gokje te wagen, een lekker kopje koffie of iets fris te drinken en gezellig bij te praten met dorpsgenoten. Voor extra gezelligheid zorgt het visserskoor “De Grote Rivieren” uit Heerewaarden. De Vrienden van Henricus verzorgen koffie met gebak. Kortom een bazaar zoals in de tijd “toen geluk heel gewoon was." Toegang gratis. Meer...

Een prachtige mand appels, echt Maas en Waals, nieuwe oogst. 
Hoeveel van deze kanjers zitten er in deze mand? 
Wie het raadt, of er het dichts bij komt, wint.  

Rode Kruis Wamel-Dreumel, 19 oktober 2007

Rode Kruis op stap met ouderen en gehandicapten

Als we in het nieuws over het Rode Kruis horen is het doorgaans over een ver land waarin, bij een tsunami, orkaan of andere natuurramp het Rode Kruis vaak als eerste klaar staat met noodhulp. Minder in het nieuws, maar daarom niet minder belangrijk, is het werk van het Rode Kruis voor mensen in onze eigen omgeving. 

Op het prachtige terras van 't Mun, met uitzicht over de forellenvijvers, 
bij de vrolijke klanken van de accordeonist, genieten van de mooie zomeravond.

In het kader van het honderdenveertigjarig bestaan van het Rode Kruis werd aan ca. vijftig  gehandicapten en ouderen, die door hun situatie niet aan een vakantie of uitje toekomen, een feestelijke, bijzondere dag aangeboden. Met Theo's treintje werden ze in Boven- en Beneden Leeuwen, Wamel en Alphen opgehaald om over de dijken en door de polder, genietend van het mooie uitzicht en de prachtige natuur, een bezoek te brengen aan herberg en forellenvijvers 't Mun in Appeltern. Hier genoten ze op het prachtige terras, onder het genot van koffie, thee of een drankje en de tonen van een accordeonist van de mooie avond. Hierna was er een goed verzorgd etentje in de herberg. Wat later dan gepland werden de gasten met de treintjes weer teruggebracht naar hun woonplaats. Een geweldige ervaring voor een groep die te vaak vergeten wordt, maar waarvoor het Rode Kruis graag in actie komt.

Voor foto's, het fotoalbum van dit mooie uitje.   

In Theo's treintje genieten van het mooie uitzicht en de prachtige natuur.

Rode Kruis Wamel-Dreumel, 6 september 2007

Koninklijke onderscheiding voor Nel Schiks

Burgemeester Steenkamp van West Maas en Waal spelt mevrouw Schiks persoonlijk de medaille van de orde van Ornje Nassau op.

Ons bestuurslid Nel Schiks is door hare majesteit, Koningin Beatrix, opgenomen in de orde van Oranje Nassau. De versierselen behorend bij de order werden haar in een feestelijke bijeenkomst in restaurant Het Genoegen opgespeld en overhandigd door burgemeester Th. Steenkamp van de Gemeente West Maas en Waal.

In zijn toespraak refereerde de heer Steenkamp aan het vele vrijwilligerswerk dat mevr. Schiks verzet heeft voor de gemeenschap en nog steeds verzet. Vanaf 1976, dus inmiddels meer dan 30 jaar, is ze vrijwilliger van het rode kruis, waarvoor ze zich o.a. inzet voor algemeen bestuurslid, bij evenementen, voor de eerste hulp en de bloedbank, coördinator internationale activiteiten, coördinator dagreisjes, vakanties en de ziekencontactdag voor zieken uit het werkgebied van de afdeling Dreumel-Wamel, coördinatie Rode Kruis collectes. 

Bijzonder veel werk is verzet voor de bootreizen van het Rode Kruis voor zieken en gehandicapten. liefst 22 keer is ze een week mee geweest, zes keer als verpleegkundig unithoofd en vijftien keer als boothoofd.

Daarnaast zet mevr. Schiks zich in als collectant voor het Astmafonds, voor de maaltijd voorziening via de Stichting Welzijn West Maas en Waal  en als vrijwilliger van Welfare in verzorgingshuis De Hey-Acker. 

Na de uitreikingplechtigheid was er nog een gezellig samenzijn voor familie, bestuur van Rode Kruis Dreumel-Wamel, vrienden en genodigden. Meer...

Rode Kruis Wamel-Dreumel, 28 april 2007