Actief Maas en Waal
Jochem van Gelder vlaggendrager

Tijdens de nationale Kennisdag "Samen Lokaal Vitaal", stond Maas en Waal in de schijnwerpers bij de aftrap van het nieuwe landelijke project "Vlaggendragers".

De sportbonden en NOC*NSF hebben de ambitie de sportparticipatie in Nederland de komende jaren te verhogen van 65 naar 75 procent in 2016. Bekende Nederlanders kunnen hieraan een extra impuls geven door in hun eigen omgeving als Vlaggendrager (ambassadeur) activiteiten en de mensen te steunen en te stimuleren om in beweging te komen en/of te blijven.

Jochem van Gelder (geheel links) met de vlag van NOC-NSF waarmee hij als vlaggendrager, in samenwerking met Actief Maas en Waal, sporten gaat promoten. Geheel rechts, Bert de Haas, projectleider van  Actief Maas en Waal. (Foto: Anita Roemersma)

Jochem van Gelder gaat dit in 2014 doen in nauwe samenwerking met Actief Maas en Waal. Dit is het succesvolle lokale samenwerkingsverband van gemeente, onderwijs, welzijn met vele partners uit de lokale sportaanbieders. Als proef zal er speciaal  ingezet worden in een wijk in Beneden Leeuwen en een in Druten. Dit moet gaan leiden tot een aantal aansprekende en vooral actieve gebeurtenissen gedurende het jaar 2013.

Jochem van Gelder zegt hierover: “Sport en speciaal daarin voetbal is mijn ding. Tijdens mijn voorbereidingen op de marathonloop in New York in 2011 waaraan ik meedeed als sponsor voor Energy4all heb ik speciaal nog een ervaren hoe waardevol sport en bewegen kan zijn. Het maakte me fitter, lichamelijk en in mijn hoofd, ik verloor 4 kg gewicht en de gespreksonderwerpen werden niet alleen meer bepaald door mijn tv-carrière maar ook door mijn sportprestatie”.

Andere Vlaggendragers zijn: : Epke Zonderland, Marlou van Rhijn, Minke Booij, Monique Kalkman, Bibian Mentel, René Froger, Gerard Joling, Ralf Mackenbach, Hans van Zetten en Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane.

MaasWaalWeb, 5 januari 2013