Actief Maas en Waal
"Table Stars" laat kinderen kennismaken met tafeltennis

Afgelopen 2 weken hebben kinderen van de basisscholen in Wamel als eersten in Maas en Waal via het project Table Stars kennis gemaakt met tafeltennis. Niet met een filmpje en een praatje van de meester of juf, maar echt zelf in de praktijk achter de groene tennistafel. Voor de kinderen werd het een héél leuke kennismaking met tafeltennis. Een kennismaking die smaakt naar meer en dat is nu juist het idee achter het project Table Stars.

Tafeltennis spelen op de campingtafel

Officieel wordt tafeltennis gespeeld op de bekende groene tennistafel met het al even kenmerkende witte netje. Maar het kan ook heel simpel, zoals deze jongens laten zien, op een tafel thuis in de tuin of op de camping.

Table Stars

Het tafeltennisproject Table Stars is van de Nederlandse tafeltennisbond. Behalve het plezier dat de kinderen ongetwijfeld aan deze sport zullen beleven, is het spelen van tafeltennis ook erg goed voor het ontwikkelen van de oog - hand coördinatie van het jonge kind. Het is de bedoeling dat in Maas en Waal het niet blijft bij Wamel, maar dat andere clubs in de gemeenten West Maas en Waal en Druten aanhaken. Het project past in het programma Actief Maas en Waal dat streeft naar een breed gevarieerd pakket sportvoorzieningen zodat elk kind de sporten kan vinden die bij haar of hem past.

Samenwerking met plaatselijke tafeltennisclub

Voor de start van het project op de Wamelse scholen kwam op donderdag 20 september Sven Groot van de NTTB speciaal naar Wamel. Een week later namen leden van de Maas en Waalse tafeltennisbond, in samenwerking met Actief Maas en Waal, het stokje over. De komende weken kunnen de kinderen gratis deelnemen aan een jeugdtraining bij tafeltennisvereniging Tik Hard in Wamel.

Het project wordt afgesloten met een tafeltennisdag op dinsdag 16 oktober, waarbij de organisatie in handen is van tafeltennisvereniging Tik Hard uit Wamel:
's Morgens zijn er dan spelletjes voor leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5.
's Middags zijn er wedstrijden voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8.

Meer: www.actiefmaasenwaal.nl 

MaasWaalWeb, 2 oktober 2012