MariŽnhof Alphen wint volleybaltoernooi

In een zinderende finale, waarbij de finalisten van de Terebint uit Wamel en de MariŽnhof uit Alphen werkelijk alles gaven om de het goud binnen te halen trok uiteindelijk Alphen aan het langste eind. Een team van De MariŽnhof  ging met de medailles aan de haal.

Het winnende team van De MariŽnhof uit Alphen

Met deze finale werden de volleybal-clinics voor leerlingen van de basisscholen uit Alphen (Marienhof), Heerewaarden (Tweestromenland), Dreumel (De Oversteek) en Wamel (Terebint en De Laak) afgesloten. Workshops en finale hebben een paar honderd kinderen kennis laten maken met volleybal en er zijn ongetwijfeld veel kinderen zo enthousiast geworden dat ze volleybal kiezen als de sport waarin ze verder willen gaan.

Talent in actie. Voor clubs een kweekvijver die zorgt voor aanwas met jonge, gedreven en talentvolle volleyballers. 

Veel waardering voor Touchť

Van alle kanten was er zeer veel waardering voor volleybalclub Touche die, in samenwerking met NEVOBO en "Actief Maas en Waal" de clinics en het eindtoernooi georganiseerd heeft. Tientallen vrijwilligers van de club hebben zich ingezet om een succes te maken van  deze promotie van volleybal.  Zo groots en professioneel opgezet dat het wel een succes moest worden. Dit smaakt naar meer en volgend jaar zullen er, mede door de steun van Actief Maas en Waal en de welzijnsstichting Voor Mekaar,  weer clinics zijn om kinderen kennis te laten maken met deze mooie sport.

De trekkers van de clinics voor de kinderen. Door een professionele aanpak, met hulp van Actief Maas en Waal en NEVOBO werd een professioneel resultaat bereikt. 

Sport zoals sport hoort te zijn

Wethouder Van Swam was zichtbaar onder de indruk van de gedrevenheid waarmee de kinderen vochten om de te winnen. Maar evenzeer van de sportiviteit en het respect voor elkaar. Wethouder van Swam: "Dit is sport zoals sport hoort te zijn." Een gelukkig man was ook Bert de Haas, de projectleider en grote promotor van Actief Maas en Waal. De Haas: "Geweldig om te zien hoe de kinderen bezig zijn. Het enthousiasme, het plezier, het met elkaar er een feest van maken. Het is de mooiste beloning die je kunt krijgen."

Uitreiking van de medailles door wethouder Bert van Swam

Actief Maas en Waal win-win formule

De formule van Actief Maas en Waal is een win-win formule. Voor de kinderen een gezonde, mooie manier om plezierig en gezond met elkaar bezig te zijn. Voor de clubs is het een unieke manier om kinderen kennis te laten maken met hun sport. Een kweekvijver die zorgt voor aanwas met jonge, gedreven en talentvolle sporters. Voor de ouders die er verzekerd van kunnen zijn dat hun kinderen onder deskundige leiding goed bezig zijn. Geen wonder dat steeds meer clubs aanhaken bij Actief Maas en Waal om ook te kunnen profiteren van deze sterke punten.

Bert de Haas via Welzijnstiching Voor Mekaar de motor achter Actief Maas en Waal. 
De Haas: "Geweldig om te zien hoe de kinderen bezig zijn. Het enthousiasme, het plezier, het met elkaar er een feest van maken. Het is de mooiste beloning die je kunt krijgen."

Fotoalbum

Maar genoeg gezegd. Kijk maar eens even met ons mee naar deze geweldige middag in de Dreumelse sporthal.

Naar foto-album Volleybaltoernooi Actief Maas en Waal

MaasWaalWeb, 27 maart 2011