Beneden Leeuwen
Promotieteam Giro d'Italia bij Promotieteam Giro d'Italia bij Junior College PCC

Donderdag 31 maart, vanaf 10.30 uur, zal bij het Pax Christi College, Akkerstraat 40, Beneden Leeuwen de bus en aanhanger van 10 meter, van het promotieteam van de Giro d'Italia staan. Op de aanhanger staat, zo hoog als de verkeersvoorschriften toelaten, de geweldige Trophy van de Giro d'Italia. De bus en aanhanger blijven tot ongeveer 13.30 in Beneden Leeuwen.

Pax Christi Junior College,  Beneden Leeuwen

Dit alleen al is genoeg om naar de Akkerstraat te komen. Maar er is meer. Bij het Pax Christi College staan fietsen, in Giro stijl, waarop de leerlingen, in Giro tenue, (voor wie het nog niet weet: in het roze) door het dorp kunnen fietsen om iedereen nog eens duidelijk te maken dat op 7 mei de Giro door West Maas en Waal trekt. Maar niet alleen leerlingen, ook leerkrachten, ouders en belangstellenden kunnen een rondje maken op deze fietsen.

Rond 12.00 uur zal wethouder Ton De Vree, de aftrap doen van het project "Maas en Waal in Beweging". In het kader van dit project zullen de fietsen, zoals op deze dag bij het Pax Christi College, een rondje maken langs de basisscholen van West Maas en Waal. Dit element van "Maas en Waal in Beweging" richt zich op de kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Wethouder Ton de Vree

 Het rondje start met de basisscholen van Altforst, Appeltern, Maasbommel en Alphen. De overige basisscholen in West Maas en Waal komen in de weken hierna aan de beurt.

MaasWaalWeb, 27 maart 2016