Druten
Vignet Gezonde School voor de Kleurencirkel 

Interconfessionele basisschool De Kleurencirkel is de eerste basisschool in Maas en Waal die het regionale vignet Gezonde School ontvangen heeft. De feestelijke uitreiking van het vignet geschiedde ten overstaan van het volledige onderwijsteam en alle leerlingen door mevrouw An Nabuurs van GGD Nijmegen.

Kinderen helpen bij poten perenboompje

Kinderen helpen bij poten perenboompje

Bij de uitreiking van het vignet was wethouder Van Dongen aanwezig die nog een mooie verrassing had voor de Kleurencirkel. Hij had drie perenboompjes bij zich voor de school zodat de leerlingen, straks gezond kunnen snoepen van sappige peren uit eigen tuin. De boompjes werden gepoot door wethouder Van Dongen die hierbij geholpen werd door team en kinderen van de Kleurencirkel.

Het vignet Gezonde School krijg je niet zomaar. Daar moeten het onderwijzend team, ouders en kinderen samen hard aan werken. Het betekent gezond eten, met voldoende groente en fruit, en alleen bij hoge uitzondering tussendoor snoep of een vette hap. De Kleurencirkel werk hieraan en daarvoor heeft ze nu het vignet gekregen.

Het regionale vignet is een tussenstap op weg nar het landelijke vignet. Hiervoor moet nog hard gewerkt worden,  want een gezonde levensstijl is meer dan alleen maar gezond eten. Voor een gezonde leefstijl moet je bijvoorbeeld ook voldoende bewegen. Dat kan door samen buiten te spelen, maar ook door in clubverband te tennissen, te voetballen of te zwemmen of een andere sport.

Directice Marja Derks met regionaal vignet

Directice Marja Derks met regionaal vignet Gezonde School

 De Kleurencirkel gaat, op weg naar het landelijke certificaat, ook acties ondernemen om gezond bewegen te bevorderen en ook nog andere acties die nodig zijn voor het landelijke vignet. Zoals de school nu trots kan zijn dat ze eerste school in Maas en Waal met regionaal vignet is, kan ze straks extra trots zijn als het lukt om in Maas en Waal de eerste school  te worden met een landelijk vignet.

Wij zijn nu al trots op de Kleurencirkel en feliciteren het hele team en alle kinderen met het resultaat dat ze bereikt hebben. Super Cool en een de eerste stap op weg naar het landelijke vignet.

Naar fotoalbum: Vignet voor basisschool De Kleurencirkel

MaasWaalWeb, 19 november 2012