Geweldig Kerstconcert Die Reifholzkapelle

Voor een volle Dulper heeft Die Reifholzkapelle zaterdag een geweldig Kerstconcert, met veel hoogtepunten, verzorgd. Onder leiding van kapelmeester Johan van den Berg speelde de kapel voor de pauze de sterren van de hemel met een gezellige Egerländer repertoire. 

Die Reifholzkapelle speelt onder leiding van kapelmeester Johan van den Berg enthousiast de sterren van de hemel.

Na de pauze bracht de kapel met verve en schwung een verrassend  Big Band repertoire dat de zaal in de ban hield. Verschillende nummers werden verrijkt met zang door het duo Nolda van Ooijen en Peter de Wilde. Het publiek was razend enthousiast over de klarinet-solo van Peter van Schadewijk en Nico de Reuver. Ook de jazzy-solo van Peter van Schadewijk bracht de zaal in extase.

Peter de Wilde en Nolda van Ooijen op de romantische toer.
hun optreden paste naadloos bij het repertoire van de kapel.

Er tussendoor sketches van Tontje Snotpin (Toon Brekelmans) die met zijn absurde humor de lachspieren in beweging bracht en hield. Hel bijzonder was het optreden van twee dikke Duitse Musikanter die speciaal ingevlogen waren uit het verre Deutschland om het concert in een richtige Deutsche Stimmung te brengen. Het lukte wonderwel. Niet in het minst omdat twee uiterst charmante Mädchen met hun vaatje Glühwein die Holländer hielpen de stemming nog verder op te voeren. De twee vrouwelijke leden van de kapel, Mirjam van der Wielen en Gina Schouten deden er nog een schepje bovenop met een Flügel-solo. 

Tontje Snotpin houdt met zijn absurde kijk op het leven de lachspieren van het publiek in beweging

Tussendoor was er ook nog de doop van de inmiddels derde CD van Die Reifholz Kapelle. Een aanwinst voor de echte liefhebber. De CD is niet voor niets gemaakt want de schijfjes vlogen over de toonbank.

Reifholzenkapelle voorzitter Hans van Raaij (rechts) doopt, met champagne, de nieuwste CD van de kapel. Nico Reuser (links), een van de medeoprichters van Die Reifholzkapelle, helpt hem bij deze "plechtigheid".

Na dit eerste concert volgt aanstaande zaterdag, 17 december, nog een tweede uitvoering in D'n Dulper. Wie het eerste concert gemist heeft kan nog terecht, maar dan moet er niet te lang gewacht worden met reserveren want Die Reifholskapelle weet hoe en zaal vol te krijgen.

Meer: http://www.diereifholzkapelle.nl

Fotoalbum Kerstconcert Reifholzkapelle 2011

MaasWaalWeb, 14 december 2011