De Site van het Rode Kruis   afdeling APPELTERN - BATENBURG
Evenementen De Internationale Rode Kruis Beweging

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van nationale Rode Kruis-verenigingen. Het werkt nauw samen met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC). Naast het Nederlandse Rode Kruis behoren 175 nationale verenigingen tot dit netwerk. Tezamen vormen al deze Rode Kruis-organisaties de Internationale Rode Kruis Beweging.              voor meer info (engels)

 

 Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis, opgericht in 1867, is een onafhankelijke vereniging. Het maakt deel uit van de Internationale Rode Kruis Beweging. Het Nederlandse Rode Kruis heeft 1.3 miljoen leden en donateurs. Ongeveer 31.000 mensen zijn als vrijwilliger actief voor de organisatie. De vereniging heeft 463 zelfstandige plaatselijke afdelingen, die samenwerken binnen 75 districten van ongeveer gelijke grootte. Het Nederlandse Rode Kruis is een actiegerichte organisatie die opkomt voor mensen in nood, waar ook ter wereld. De kern van het werk is zorg voor, hulp aan en bescherming van slachtoffers in oorlogen, conflicten en rampen, en bovendien hulp aan mensen in sociale nood.                               voor meer info

De Afdeling Appeltern – Batenburg

Eigenlijk doet de naam de afdeling tekort. De afdeling Appeltern - Batenburg bestrijkt meer dan die twee dorpen. Het verzorgingsgebied omvat, buiten Batenburg en Appeltern, ook nog Altforst, Maasbommel en Alphen. De afdeling is in 1970 opgericht.Momenteel is er binnen de afdeling een levendige colonne en een welvarende Welfare. het geheel wordt geleid door een zeven"koppig" bestuur.

             

 

Hulp om de Hoek
Vakanties
Vrijwilligers
Startpagina