Maas en Waal
Mooie, rustige, laatste Koninginnedag

In heel Maas en Waal is de laatste Koninginnedag rustig gevierd. In veel plaatsen trok de harmonie of fanfare door het dorp met erachter vaak veel jeugd. ook waren er op veel plaatsen optochten met versierde fietsen zoals bijvoorbeeld in Beneden Leeuwen.

Een onafzienbare rij versierde fietsen, na de optocht door het dorp met de harmonie. Waar de kinderen zijn? Die vermaken zich op het springkussen, in de treintjes en zweefmolen en snoepen bij de kraampjes.
Een Koninginnedag zoals een Koninginnedag moet zijn.

Verder was het vooral rustig in de dorpen. Bijna huis aan huis zal er gekeken zijn naar de de abdicatie door Koningin Beatrix die aftrad als koningin en "het stokje" doorgaf aan haar zoon Willem Alexander. 's Middags, tijdens de inhuldiging van koning Willem Alexander, zat iedereen voor de buis en was er vrijwel niemand op straat. Een historische gebeurtenis die nog lang in de herinnering zal blijven.

Gezellige drukte op het Dorpsplein in Beneden Leeuwen. Ondanks de hardnekkige crisis hebben de ondernemers toch royaal de beurs opengetrokken om van Koninginnedag een feestje te maken.

De show werd vooral gestolen door de kleine prinsesjes die dapper met vader en moeder meezwaaiden naar de tienduizenden mensen op de Dam, langs de straten en aan de oevers van het IJ. Over twintig jaar zullen koning en koningin niet veel veranderd zijn, maar de prinsesjes zijn dan jonge meisjes en vrouwen. Maar iedereen zal zich dan nog de charmante, ontwapenende prinsesjes \ van 2013 .herinneren

Verder was het rustig in de dorpen en zat iedereen voor de TV om de gebeurtenissen in Amsterdam te volgen. De abdicatie van van koningin Beatrix, de inhuldiging van koning Willem Alexander, de rondvaart op het IJ en het feest met Andre Rieu op het Museumplein. Maas en Waal deed met heel Nederland mee met het vieren van de laatste Koninginnedag.

MaasWaalWeb, 30 april 2013