Creatieve aanpak expositie Dijkhuisje Ewijk

De nieuwe galerie in het dijkhuisje op de Waaldijk in Ewijk heeft een creatieve oplossing gevonden voor het gebrek aan expositieruimte. Zet de kunstwerken met een bord "expositie" erbij buiten en ga er zelf bij zitten. 

De essentie van een expositie: mooie werken onder de aandacht van het publiek brengen. Liefst zonder drempels en hier zelfs helemaal zonder. Links het dijkhuisje waarin het atelier gevestigd is.

Je vangt dan verschillende vliegen in één klap. De schilderijen krijgen maximale aandacht van het de fietsers en wandelaars op de dijk en je geniet zelf ook nog eens van het mooie weer. Bovendien: er is letterlijk en figuurlijk geen drempel. Een praatje is zo aangeknoopt en wie weet wat er uit het contact nog voort komt. Wat te doen bij slecht weer? Ook geen probleem, je laat de kunstwerken gewoon binnen want er komen toch geen potentiële klanten over de dijk.

De galeriehouders en gasten. De grote musea breken hun hoofd over het lager maken van de drempels om bezoekers te trekken. De oplossing: zorg dat je geen drempels hebt. 
In Ewijk kun je zien dat het werkt. 

Overigens, want daar gaat het tenslotte om: de schilderijen zijn geweldig. Echt mooi! Dus maak eens een tochtje over de Waaldijk, vanwege het mooie uitzicht kunnen we dat zo wie zo aanbevelen, en wip eens even aan. Tevens een mooie gelegenheid om eens een kijkje in het dijkhuisje te nemen. Vroeger een opslagplaats van zandzakken en gereedschappen om in noodgevallen de dijk te redden, nu een sfeervol atelier.

Echt mooi!

Het dijkhuisje: vroeger een opslagplaats voor zandzakken en gereedschappen om bij gevaar de dijk te versterken, nu een knus, sfeervol atelier.

 MaasWaalWeb, 18 juni 2008