Grote Volleybal Clinics en toernooi voor schooljeugd westelijk Maas en Waal

Vanaf deze week ontvangt volleybalvereniging Touché uit Dreumel meer dan 200 basisschoolleerlingen uit Heerewaarden, Wamel, Alphen en natuurlijk Dreumel voor twee volleybal clinics. In een afsluitend toernooi op 27 maart kunnen de deelnemers aan de clinics laten zien hoe leuk en uitdagend volleybal is. Uiteraard is bewegen onder goede begeleiding gezond, maar vooral plezier in het sporten is wat de initiatiefnemers met deze clinics willen bereiken.

Volleybal: plezierig en goed bewegen

Initiatief voor jaarlijks terugkerend evenement 

De Stichting Voormekaar - één van de initiatiefnemers van de campagne Actief Maas en Waal - en de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO) namen het initiatief voor een jaarlijks terugkerende volleybal clinic in de gemeente Maas en Waal. 
Beide initiatiefnemers kwamen al snel in contact met volleybalvereniging Touché dat al sinds enkele jaren volleybal voor mini’s en jeugd hoog op de agenda heeft staan. Jeroen Bredenoord, voorzitter Touché: "Wij wilden heel graag de organisatie van deze clinic naar ons toe trekken. Onlangs hebben wij bijvoorbeeld twee nieuwe professionele jeugdtrainers aangetrokken. De doelstelling meer bewegen en sporten op een beter kwalitatief niveau past dan ook perfect bij Touché." 

Vervoer

De volleyballessen vinden plaats op de  dinsdagen 9 en 16  maart. Personenvervoer Maas en Waal ondersteunt de campagne Actief Maas en Waal en verzorgt het heen- en terugvervoer van de groepen uit Wamel, Alphen en Heerewaarden tijdens deze dagen.

Professionele training

De volleyballessen worden gegeven door een gediplomeerd volleybaltrainer van de NEVOBO, geassisteerd door 3 studenten van het beweegteam van de HAN (opleiding sport en bewegen) en vrijwilligers van volleybalvereniging Touché. 

MaasWaalWeb, 8 maart 2010